algemeen

Kan ik gewoon langskomen?

Als je interesse hebt, doe een keer mee op één van de locaties! De eerste twee proeflessen zijn gratis. Neem sportkleren mee en sportschoenen voor binnen.

Zorg er wel even voor dat je je van te voren op deze website inschrijft zodat de trainer weet wie je bent, je krijgt dan direct de eerste twee credits gratis.

Wie zitten er achter de Basketball'sCool Amsterdam?

De NBB en de Gemeente Amsterdam.

Waarom is de Basketball'sCool opgericht?

De Basketball'sCool is een concept dat is ontwikkeld door de Nederlandse Basketball Bond. Het doel van Basketball'sCool is om zoveel mogelijk kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met basketbal en te laten doorstromen naar een basketbalvereniging.

Wat leer ik op de Basketball'sCool?

De basketbal houding, balbeheersing, passen, lay-up’s, scoren en verdedigen. Maar ook hoe je met elkaar speelt en met veel plezier. Lekker basketballen, rennen, spelletjes en wedstrijdjes doen op de zaterdagochtend en op woensdagmiddag.

Ontdek het ook: Basketball is Cool!

Hoe en wanneer betaal ik de administratiekosten?

Vanaf seizoen 2020-2021 hoeven er geen administratiekosten betaald te worden.

Waarvoor zijn de jaarlijkse administratiekosten?

De administratiekosten waren tot seizoen 2020-2021 voor:

  1. Lidmaatschap en verzekering van uw kind voor de Basketball'sCool basketballactiviteiten, via de Nederlandse Basketball Bond. De NBB kent een speciaal lidmaatschap voor kinderen die aangesloten zijn bij een erkende Basketball’sCool, het zogenaamde Basketball Unites lidmaatschap.
  2. Administratieve kosten voor registratie van uw kind bij de Basketball'sCool Amsterdam.
Wat is de Basketball'sCool?

Basketball'sCool Amsterdam is basketballen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Op verschillende locaties in Amsterdam leer je de basis van het basketballen van ervaren trainers.

Kan ik geld terug krijgen als mijn kind stopt bij de Basketball'sCool?

Nee, eenmaal aangeschafte strippenkaarten, credits of administratiekosten worden niet gerestitutioneerd.

Hoe lang zijn mijn credits geldig?

Credits zijn 1 jaar geldig, daarna vervallen de credits.

Kan ik mijn oude strippenkaart nog gebruiken?

De resterende strippen konden tot 31-10-2019 omgezet worden naar credits. De niet omgezette strippen zijn per 1-11-2019 vervallen.

Waarom zijn de kosten omhoog gegaan?

De Basketball'sCool Amsterdam is al 10 jaar een begrip in Amsterdam. Er heeft in de afgelopen jaren nooit een prijsverhoging plaatsgevonden, hierdoor zijn de kosten niet meer in overeenstemming met de opbrengsten.

Daarnaast heeft de Gemeente Amsterdam te kennen gegeven de subsidie af te willen bouwen. Om de Basketball'sCool staande te houden nemen de kosten per deelnemer en vereniging toe.

Kan ik Basketball'sCool gratis proberen?

Maar natuurlijk. Meedoen is laagdrempelig, iedere nieuwe speler krijgt twee gratis proeflessen. Daarnaast zit je bij ons nooit vast aan lidmaatschappen voor een langere periode.

toernooi

Wanneer mag ik meedoen aan een toernooi?

Deelname aan een toernooi is alleen mogelijk voor kinderen van de Basketball'sCool Amsterdam.

Hoe zijn de teams verdeeld qua leeftijd?

De toernooien zijn verdeeld in verschillende leeftijdsgebonden poules zodat iedereen een leuke wedstrijd kan spelen. Fun & Fair Play staan voorop bij de toernooien.

Een team speelt in de leeftijdspoule van de oudste speler. Let daar dus op bij het samenstellen van teams om verrassingen te voorkomen.

training

Wat is het niveau op de Basketball'sCool

Jouw niveau! Daar zorgt onze coach voor. Iedereen kan meedoen aan onze trainingen en toernooie! Natuurlijk zijn er verschillen in kwaliteit en conditie, maar de trainer zorgt ervoor dat je daar niets van merkt.

Moet ik aan alle trainingen en evenementen meedoen?

Nee, de credits geven toegang tot de basketball trainingen en toernooien. Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je komt basketballen.

Wat zijn de kosten voor het meedoen van toernooien?

7 Euro per persoon.

Mogen Ouders helpen tijdens de training?

We zijn altijd opzoek naar hulptrainers, indien je interesse hebt meld je dan aan bij de hoofdtrainer.

Hoe lang duurt een training?

De trainingen duren 1,5 uur op zaterdag of woensdag.